Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
0,5 kg lisztbe beleteszünk egy kiskanál sütőport, majd ebbe elmorzsolunk 25 dkg rámát. 5 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 1 citrom lereszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor mellé kb. még 1 kanál tejföl kell a tésztába. Utóbbiból csak annyi, hogy tésztánk rugalmas legyen nem lágy. Ujjnyira kinyújtjuk, kiszaggatjuk ( cakkos, szíves, egyéb formájú) szaggatóval, tojással megkenjük, kristálycukorba mártjuk a tetejét, amire lehet tört, de fél diót is rakni.
Világosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízlés szerint porcukorral meghintjük.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
moncsika77
2013.06.07 13:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kiskanál sütőport, kristálycukorba, kristálycukor, kristálycukor, vaníliáscukor, tojássárgája, kiszaggatjuk, elmorzsolunk, tojássárgája, evőkanálnyi, beleteszünk, porcukorral, szaggatóval, meghintjük, kinyújtjuk, hintéshez, Utóbbiból, lereszelt, Világosra, megkenjük, félbetört, vaníliás, tojással, rugalmas, tésztánk, porcukor, Ujjnyira, liszt, ráma, sütőpor, tojássárgája, kristálycukor, citrom, vaníliáscukor, evőkanálnyi tejföl, félbetört, porcukor hintéshez,
|
|
|
|
|